Avsnitt 00: Matthew Broderick och en introduktion

Matthew Broderick

Det absolut allra första avsnittet av Spoilerpodden med Mikaela Magnusson och Linus Svensson. Ingen film avhandlas, däremot bjuder duon på en inblick i sina respektive filmsmaker. Och så planeras vad som ska ses i det första riktiga avsnittet.

Följande filmer hinner spoilas under poddens gång, så se upp om du är spoilerkänslig!

Svaga spoilers:
Fight Club, Role Models, Funny Games, The Machine, Signs, Super, The Usual Suspects (Väldigt svag spoiler. Typ ingen spoiler alls egentligen. Men vissa människor är superkänsliga), The Amazing Spiderman, Fast & Furious-serien, Dodgeball.

Kraftiga spoilers:
Mission Impossible 2, Citizen Kane (Ja, vi spoilar den grejen), Världarnas krig, Järnjätten.

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , ,

One thought on “Avsnitt 00: Matthew Broderick och en introduktion

 1. Ruben skriver:

  Hej rip-off-podden.

  Tack vare uppmaningen från Play Before You Die (via Twitter) så är ni i alla fall en skrivande lyssnare rikare. Och eftersom det är ekande tomt rent kommentarsmässigt här så måste jag nu överkompensera. Vassegoa:

  Det är alltid trevligt när de som snackar har ett väl inarbetat tugg mellan sig. Bra kemi från start alltså. Att det blir långa sidospår är helt i sin ordning så länge det är underhållande, vilket det här var. Risken är dock att ni är alltför lika i era åsikter för att det ska bli spännande samtal framöver. Nå, det är bara att vänta och se.

  Känns också skönt att veta att era podd-diskussioner är på samma nivå som det jag själv är van att ha med utvalda vänner. Med andra ord svepande generaliseringar och genomgående ljuvligt samt korkat tyckande (”jag gillar det jag gillar för att jag gillar det!” ”Ballt, det gör jag med!” ”Och han den där som vi tycker illa om, han är dålig, för att han är dålig.” ”Japp.”). Kamratlig anda framför allt.

  Höjdpunkten var att återuppta lyssnandet direkt efter att jag hade lommat ut från den lokala biografen, mätt på intryck efter ”Interstellar”, och hamnar på delen när ni pratade om vita män som kämpar för sin familj och för att rädda dagen, och hur enormt uttjatat det är. Tajming, fniss.

  Julfilmstips: ”Tokyo Godfathers” (Satoshi Kon, 2003). En bra julflm och en bra film vilken tid på året som helst. Appropå på det här med att animation kan uppskattas av fler än barn.

  Nu bli det en lång väntan till december.

  Så, sammanfattningsvis: Kör på. Det här var skoj.

  Välmenande filmhälsningar
  /En som gillar Tobey Maguire i Sam Raimis Spider-Man-trilogi (+ Maguire i Sin City)
  (varsågoda, nu har ni fått frikort att underkänna allt jag skrivit.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *