Avsnitt 06: Oscars!

Bättre avsnittsbild
Den är båda alldeles för lång och alldeles för sen, men nu blir det Oscars-snack! två timmar och fyrtio minuter högoktanigt filmsnack. Men oroa er inte, för de av er som inte kan hantera långa poddar har vi varit snälla nog att stoppa in några pauser, så att ni inte bränner ut er.

One thought on “Avsnitt 06: Oscars!

 1. ReDead skriver:

  Åh, synd att ni inte var så imponerade av Princess Kaguya! Själv blev jag blown away av den lite på samma sätt som Linus beskrev att han blev av Song of the Sea. Kan absolut se kritiken i att den är för lång och utdragen (det är faktiskt den näst längsta animerade långfilmen någonsin, samt längsta någonsin som inte är kopplad till någon tv-serie), hade lätt kunnat kapa någon halvtimme/fyrtio minuter i alla fall. Men jag själv älskade den så mycket att jag inte haft så mycket emot om den var ännu längre. ^^

  Själva art stylen är tänkt att imitera gamla japanska målningar, se bilderna i Wikipedia-artikeln om The Tale of the Bamboo Cutter: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Tale_of_the_Bamboo_Cutter
  Isao Takahata har också sagt att han valde den lite mer simplistiska stilen för att låta tittarna fylla i luckorna och fantisera själva, då han tycker att allt för många animerade filmer tvingar på skaparens fantasi allt för mycket och inte lämnar något utrymme för tittaren alls (en liten spark mot kollegan Miyazaki måntro? heh).

  Song of the Sea tyckte jag också väldigt mycket om! Riktigt, riktigt vacker film. Lite problem i pacingen dock, tyckte jag. Budskapet och slutpoängen är jättebra, och klimaxet i slutet fantastiskt, men resan dit hade kunnat göras lite bättre. Saknas lite av fingertoppskänslan som t ex Miyazaki har (den är rätt uppenbart inspirerad av hans filmer). Kan rekommendera ”The Secret of Kells”, av samma regissör och studio. Inte riktigt lika bra och snygg som Song of the Sea, men helt klart sevärd!

  Song of the Sea och The Tale of the Princess Kaguya är två av de rent visuellt mest tillfredsställande filmerna jag någonsin sett, och jag tycker att det är ren jävla bullshit att ingen av de två vann. Är lite biased för traditionellt animerade filmer gentemot 3D-animerade dock.

  Tycker det är jävligt tråkigt att den amerikanska animationsindustrin bara producerar, mestadels ytterst mediokra, 3D-animerade filmer nu för tiden. Är väl bara Pixar, och delvis Disney som håller uppe någon form av konsekvent bra kvalité där. Har alltid haft svårt för Dreamworks, och How To Train Your Dragon är inget undantag. Otroligt standard film som verkligen följer alla mallar som amerikanska animerade familjefilmer någonsin satt upp, och jätteful ovanpå det. Har inte sett tvåan än dock!

  Lite rättelser: Big Hero 6 är en Walt Disney Animation Studios-film, och inte Pixar. Och så är ju Song of the Sea irländsk, och de pratar med irländsk dialekt, Linus!

  Har bara sett Boyhood och The Grand Budapest Hotel av de nominerade till bästa film. Gillade båda mycket, särskilt Boyhood! Bör väl se åtminstone några fler innan jag gör något uttalande om vilken som borde vunnit, dock. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *