Avsnitt 08: Mad Max, Ex Machinima och pruttljud

Mad Max

Våra hjältar är tillbaka i ännu en mellanpodd. Till veckans avsnitt har det tittats på Mad Max och Ex Machina, men en hel del andra filmer kommer att avhandlas mer eller mindre ingående.

Det blir också märkligt många pruttljud och lite sång.

Milda spoilers:
Frank
Never let me go
John Wick

Kraftiga spoilers:
Mad Max: Fury Road
Ex Machina

One thought on “Avsnitt 08: Mad Max, Ex Machinima och pruttljud

 1. En tvär och bitter liten man skriver:

  Hej hej.

  Reaktioner på mellanpodden.
  Linus, på vilket sätt är District 9 ”långsam sci-fi på samma sätt som Moon och Her”? Är det före eller efter actionscenerna med mördar-exosuit-mech-rustningen?

  För allmänhetens (= poddens) bästa så tycker jag att Mikaela kan se i alla fall en Uwe Boll-styggelse. För att bredda synen på vad usel film kan vara, liksom 😛 (Samt för att undertecknad fortfarande vägrar att se mer än trailers, men gärna vill att andra ska uttala sig om herr Bolls filmografi).

  Åsikter om Se7en.
  Men först, min ingång till Finchers filmer: Såg Fight Club med fel förväntningar (trodde det skulle vara enbart bitande elakheter om konsumtionssamhället, istället för ”Brad Pitt är en skithet och karismatisk macho-kultledar-terrorist”). Resultat: Besvikelse.

  Se7en blev istället ”min” David Fincher-film. Enkla stereotyper till karaktärer och en skrattretande ordinär handling å ena sidan. Snygg visuell stil och en härligt eländig atmosfär å andra sidan. Lid för mig, Brad Pitt! PLÅGAS. Mums för en regnig dag.

  Kanske borde se den en tredje gång för att följa med er på kritiker-resan.

  Finns det då någon Fincher-film som platsar på er lista? Hmm… rent spontant kan jag inte ge något svar. Har bara sett Alien 3, Se7en, Fight Club och Gone Girl. Samtliga filmer är väldigt (visuellt) snygga, men MÅSTE de ses? Hmm igen…

  Sidospår: I Finchers variant av Män som hatar kvinnor så stiger Daniel Craig av på en enslig svensk tågstation. Den scenen är inspelad på plats i minisamhället Sollefteå, under tiden då jag pluggade där. (För övrigt en utbildning som var lagd i just Sollefteå så att den stackars lilla orten kunde få lite EU-bidrag för att hålla sig flytande. Regionalpolitik!). För den som inte vet så är Sollefteå så litet att persontågen inte ens stannar där längre. (Underligt nog så stannade persontågen däremot i det ännu mindre Långsele, 13km därifrån. Because Norrland?)

  Det som retade mig var att just den där tågstationen i Sollefteå inte användes överhuvudtaget innan filmteamet kom på besök. Så enda gången ett persontåg stannade där för första gången på flera år var när Stora Och Viktiga Män svängde förbi. Alla som någon gång har åkt buss från Sollefteå för att ta sig till en aktiv tågstation vet hur irriterande det är. Alla vi som inte är filmstjärnor.

  Sollefteå Stad älskade dock sitt stjärnspäckade besök. Tydligen så överlämnades lite kartor och ritningar över staden/kommunen, om nu Fincher kanske skulle få för sig att återvända och spela in mer film, någon gång. Vi kan ju använda IMDB som facit för den frågan…

  ———————————————————
  Var det en tillräckligt lång kommentar för er smak?
  (Ni ville visserligen ha fler kommentarer, men textmassorna här ovan känns, vid närmare eftertanke, som för mycket. Ehehe… Förlåt. Vissa ämnen lämpar sig liksom för maximalistiska kommentarer.)

  Trevligt fortsatt filmtittande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *